ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΜΑΡΙΑΣ ΧΑΤΕ

Κάτι δικό μου…

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται τι είναι τελικά η ζωή και ποιος είναι ο λόγος που ζούμε. Αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση και η απάντηση μπορεί να είναι διαφορετική για τον καθένα μας. Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι για να υπάρχει ευτυχία στη ζωή μας πρέπει να έχουμε ένα αντικείμενο που το θέλουμε πολύ και δεν εναπόκειται στις στιγμές που ζούμε με τους ανθρώπους μας. Επίσης, κάποιοι φοβούνται να γρατζουνίσουν την οθόνη του κινητού τους, αλλά δεν προσπαθούν να δώσουν λίγη σημασία στο πού βρίσκονται και ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίο γίνονται τα πράγματα –με τον τρόπο που γίνονται.

Το νόημα της ζωής βρίσκεται από εμάς τους ίδιους. Εμείς επιλέγουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε και αν θα είμαστε ευτυχισμένοι με τις επιλογές μας.

Αγάπα – Ζήσε – Γέλα

Η Αγάπη ξεκινάει από τη σχέση εμπιστοσύνης προς κάποιον· αν εσύ δεν αφήνεις περιθώριο στον άλλο να σε γνωρίσει και να τον γνωρίσεις, πώς θα μπορέσεις να δώσεις και να πάρεις αγάπη; Μέσα από την αγάπη όλες οι επιλογές σου σε οδηγούν στη ζωή σου. Άνοιξέ της την πόρτα χωρίς φόβο. Εκεί είναι που αρχίζεις να μαθαίνεις να ξεχωρίζεις το σωστό από το λάθος. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι δε θα κάνεις και λάθη. Πρέπει να μαθαίνεις να ζεις με τα άσχημα και τα ωραία σου και όχι να τα αποφεύγεις. Γιατί μόνο ο άνθρωπος που έχει υπομονή ξέρει να ζει και να περιμένει.

Και κάπως έτσι συνεχίζεις. Χωρίς να μετράς τον χρόνο, μετρώντας μόνο τις στιγμές που ζεις και όχι τα υλικά αγαθά που κερδίζεις. Μάθε ότι ο κάθε άνθρωπος αξίζει περισσότερο από ένα κινητό. Μέτρα τις στιγμές με τους αγαπημένους σου, γιατί ο χρόνος προχωράει χωρίς να ξέρουμε το μέλλον που μπορεί να στα πάρει όλα όσα έχεις και έτσι να μείνεις μόνος σου με τις αναμνήσεις. Τι θα έχεις να θυμάσαι τότε; Το κινητό που αγόρασες ή το σημαντικότερο: τους ανθρώπους που στάθηκαν πλάι σου.

Ο χρόνος είναι σαν τη θάλασσα· κοιτάς μπροστά και δεν ξέρεις πού τελειώνει και τι ακολουθεί. Γι’ αυτό Ζήσε το τώρα. Ζήσε τις στιγμές, γιατί κανείς δεν είναι θαρραλέος να το κάνει για σένα.

Άνοιξε την καρδιά σου και χαμογέλασε. Μόνο μη γελιέσαι, γιατί πίσω από τόσα χαμόγελα, βλέπεις ανθρώπους που έχουν περάσει δύσκολα, αλλά και πάλι χαμογελούν. Ποίο είναι το μεγαλείο αυτών των ανθρώπων;

Προσωπικά έμαθα να βλέπω την ομορφιά παντού, ακόμη και στα άσχημα. Έμαθα να φωτογραφίζω με την ψυχή, να μοιράζομαι τη ζωή μου με τους άλλους, να τολμώ και να δραπετεύω. Επίσης, έμαθα να επιλέγω να φοράω το χαμόγελό μου, να λέω την αλήθεια και να δουλεύω σκληρά για τα όνειρά μου. Η ζωή δε θα μου χαριστεί. Έμαθα να την κερδίζω και να την απολαμβάνω. Κυρίως έμαθα ότι τα καλύτερα δώρα έρχονται σε άσχημα περιτυλίγματα. Έμαθα να τα ανοίγω και τέλος έμαθα ότι η ζωή η ίδια είναι ένα δώρο.

Μαρία Χάτε